Etusivu


Analyyttinen
Pakinoita ja Kolumneja Pohjois-Satakunnassa
2004-Luontojuttuja
Kirjoituksia Pohjois-Satakunnassa 200
4-


Poliittinen eläin
Kirjoituksia Pohjois-Satakunnassa
2004-2008


Pyhimys
Simon Templarin jäljilläMinä
Harri Helin pähkinänkuoressa


Lapsellinen mies
Valokuvia matkoilta
Päivitetty 12.6.2017 klo 12:00


Takaisin

Altin salissa

Ikaalinen on Elokuvakaupunki isolla eellä. Täällä pääsee näkemään elokuvien ensi-illat samaan aikaan, kun muuallakin Suomessa ja vielä halpaan hintaan. Keskiviikkona esitetty Tähtien sota 7 nähtiin jopa ennen USA:n esityksiä, sillä elokuvan ensi esitykset rapakon takana ovat vasta perjantaina.

Tähtien sota 7:n ensimmäinen ½ tuntia on alkulämmittelyä. Tosin tuttu musiikki ja alkutekstit tempaavat fanit mukaansa jo ensi minuutilla. Pikku hiljaa mukaan tulevat Hans Solo, Chewbacka ja kenraaliksi ylennyt prinsessa Leia. Tässä vaiheessa wanhakin jo nuortuu ja muistaa elokuvasarjan ekan osan ensi-illan lähes 40 vuoden takaa.

Elokuvan juonta en paljasta paljoa. Sen verran voin sanoa, että se on hyvin toteutettu ja uskollinen alkuperäiselle esikuvalleen. Se mikä surettaa, on Hans Solon kuolema. Harrison Ford on harvinaisen karismaattinen näyttelijä ja häntä olisi ikääntyneenäkin katsonut mielihyvin seuraavassa eli 8 osassa. Roger Moore saa vielä 88-vuotiaanakin kulmakarvan kohotuksella naisen pikkupöksyt putoamaan. Tämä ehkä vaikutti aikanaan autovalintaanikin.

Elokuvaan tehdään aivan varmasti jatko-osa. Niin paljon asioita jää kesken. Benin kuolemaa ei näytetä. Sen kauniin nuoren pääosannäyttelijän (tässä iässä kaikki naiset, joiden ikä alkaa kakkosella, ovat kauniita) Voiman lähdettä ei kerrota.

Pieni pettymys on Luke Skywalkerin osuus. Hänestä puhutaan koko ajan, mutta miestä ei näy. Tulee mieleen Orson Wellesin Kolmas mies, jossa päähenkilö näkyykin vasta lopussa. Kolmannessa miehessä Harry Lime on kuitenkin koko henkisesti mukana. Luken nimi mainitaan monta kertaa, mutta hengestä ei ole tietoakaan.

Itse asiassa tässä on jo hieman jekutuksen makua: Elokuvaa mainostetaan kaikkien 1-osan tähtien mukana ololla ja Mark Hamillin nimellä, mutta mies näkyy elokuvan lopussa vain 15 sekunnin ajan. Silloinkaan hän ei sano eikä tee mitään. Maailman huonommaksi elokuvaksi valittu Plan 9 From Outer Space mainosti elokuvaa kauhuelokuvatähti Bela Lukosin nimellä, vaikka filmille saatiin vain 20 sekuntia Belaa ennen hänen kuolemaansa.

Tampereella mennään elluihin eli eläviin kuviin eli elokuviin. Mites Ikaalisissa? Mennäänkö meillä altteihin vai Altin saliin?Takaisin