Etusivu


Analyyttinen
Pakinoita ja Kolumneja Pohjois-Satakunnassa
2004-Luontojuttuja
Kirjoituksia Pohjois-Satakunnassa 200
4-


Poliittinen eläin
Kirjoituksia Pohjois-Satakunnassa
2004-2008


Pyhimys
Simon Templarin jäljilläMinä
Harri Helin pähkinänkuoressa


Lapsellinen mies
Valokuvia matkoilta
Päivitetty 2.7.2008 klo 11:45


Takaisin


Kaikki kaikesta

Sitä saa mitä tilaa, laulaa Simo Silmu. Todellisuudessa näin ei ole. Tilasin kerran yöaikaan taksin seuraavaksi aamuksi Läykkälänlahdelle, jotta varmasti ehdin reissuun. Autoa ei ikinä kuulunut vaikka kuski kuulemma näki talomme suoraan ikkunastaan. Vaikka taksitoiminta onkin luvanvaraista, haluaisin huomauttaa perustotuudesta: Taksifirman perustamisen perustaksi riittää perustaksi.

Ikaalisten Kurinperänlahden lintutorni on saanut kolme tienviittaa ja 8 opastaulua helpottamaan lintujen tunnistamista. Tämä on sikäli hyvä, että joskus joutsenet näyttävät kurjilta.

Ikaalisten terveyskeskukseen ei saanut kesän aikaan pariinkaan otteeseen varata aikoja. Todellinen syy taisi olla se, että aurinkoisena kesänä kiropraktikot vetävät lonkkaa.

Hankin uuden digikameran ja kesä on mennyt tekniikkaan tutustuessa. Kävin jopa viime keväänä Aikkarin valokuvauskurssin Keltaisella koululla. Siitä olikin apua. Mielisairaalassa ottamani kuvat olivat pääosin onnistuneita, vaikka joukossa oli muutamia tärähtäneitäkin.

Länsilinjojen kuski eksyi elokuun tokalla viikolla Tampereella. Ajoi vahingossa Rautatieaseman kautta, vaikka piti tulla Hatanpään valtatietä pitkin. Siksi auto saapui Ikaalisiin vartin verran myöhässä. Kerran linja-autossa minulle tuli hätä käteen, mutta onneksi asia selvisi käden käänteessä.

Seuraavana aamuna pikabussi oli hajonnut Jalasjärvelle ja Parkanosta napattu vara-auto saapui Ikaalisiin 20 minuuttia myöhässä. Kuuntelen etupäässä rokkia, sanoi linja-auton kuljettaja.

1960-luvulla oli kaupungeissa vielä yleisiä saunoja ja niissä pesijöitä. Saunottajan lempiasiakas oli vastapäinen mies.

Mitä teit puolityhjälle pullolleni, kysyin paremmalta puoliskoltani. Vein vajaan, vastasi armas avopuolisoni.

Toista se oli, kun Elisabeth Rehn oli puolustusministeri. Hän taisteli kuin naarastiikeri rahoituksen omalle hallinnonalalleen. Nyt Kääriäisen aikana menee heikommin. Huonon pidon vuoksi peräti 10 panssarivaunua piti teloittaa.

Ette tulleet kutsuntoihin, huusi komppanian äiti eli vääpeli minulle varsin miehekkäästi. Minulla oli oma syyni, vastasin ja kysyin viattomasti: Voiko puolustusvoimilla olla hyökkäysvaunuja?

Olen tutustunut maanviljelykseen Poltinkosken maisemissa. Suomalaisena suurkaupunkilaisena en aina ymmärrä näitä kyntö- ja muita hommeleita ja hajukin on välillä melkoinen. Huomenna kylvetään, vakuutti likainen maanviljelijä.

Lempijuomani ovat tee ja lonkero. Molempia nautitaan hitaasti ja hartaasti. Toista on kahvin ja kaljanjuonnin kanssa. Aina on kauhea kiire. Kaiken huippu on se, että kaljanjuontikilpailuissa otettiin pitkästä aikaa.

En tiedä mikä kapeakaista yhteys Läykkälänlahdelta muualle maailmaan on. Modeemiyhteys on hidas kuin mikä. Tietokonehakkereita ei ainakaan voi syyttää, kun näyttöä ei löytynyt.

Ikaalisten Alkon myyjillä on alkoholiongelma. Toisaalta, jotta kauppa kannattaisi, pitäisi myydä paljon ja toisaalta katsoa, etteivät asiakkaat alkoholisoituisi. Paljon helpompaa on suutarilla, joka vain toivoo saavansa paljon kanta-asiakkaita.

Yllättävän paljon Parkanon ja Ikaalisten välillä sattuu kolareita. Onneksi jäävät yleensä peltikolhujen tasolle. Huonommin kävi miehelle, joka ajoi auton katolleen ja joutui korjauttamaan sekä katon että savupiipun.

Joulukuun kuudes eli Itsenäisyyspäivä lähestyy. Halosen vaatetuksen sijaan Lordin puku ja naama ovat kaikkien mielenkiinnon kohteena. Olin kerran naamiaisissa, jossa haarniskapukuinen mies oli koko ajan pelti kiinni.

Täytyy poiketa Åfeltin hevoskievarissa. Tarvitsen näet oikein ammattimiehen apua. Mieltäni askarruttaa kysymys, kumpi on parempi hevonen vai auto? Koneista ei ole mihinkään, väitti hevosmiesten tietotoimisto.

Kesä ja kärpäset kuuluvat yhteen. Enpäs lentänyt retkuun, sanoi kärpänen kun pummia väisti.


Takaisin