Etusivu


Analyyttinen
Pakinoita ja Kolumneja Pohjois-Satakunnassa
2004-Luontojuttuja
Kirjoituksia Pohjois-Satakunnassa 200
4-


Poliittinen eläin
Kirjoituksia Pohjois-Satakunnassa
2004-2008


Pyhimys
Simon Templarin jäljilläMinä
Harri Helin pähkinänkuoressa


Lapsellinen mies
Valokuvia matkoilta
Päivitetty 12.6.2017 klo 12:00


Takaisin

Kallis kattoremppa

Varoitukseksi vanhuksille ja muille helposti höynäytettäville tarina mennä viikoilta.

En tiedä mille listalle olen joutunut, mutta useamman puhelun olen saanut ja kävipä kaunis nainenkin soittamassa ovikelloa taloremontin merkeissä. Yleensä olen päässyt myyjistä eroon, kun olen sanonut olevani rahaton. Viime perjantaina sekään ei tepsinyt.

Päästin pari miestä katolleni kiipustamaan ja vinttitilaan kurkistamaan. 35 vuotta wanha talo, joten kattoremontti kieltämättä olisi kohtapuoliin edessä. Miehet kyselivät toiveitani katon, rännien ja räystäslautojeni väristä. Ei kai niitä tässä vaiheessa tarvita, kun vasta kuntokartoitusta ja tarjousta tehdään, kyselin. Laitetaan ne nyt vaan valmiiksi papereihin, sanoivat miehet.

Pian he saivat aikaan laskelman, johon talvitarjouksena antoivat reilun 7% alennuksen. Hinta oli xx xxx euroa ja asia pitää päättää tänään, sanoivat miehet. Talviale kun päättyisi helmikuussa. Tämä vuosi on Karkausvuosi eli maanantai on vielä helmikuuta, sain sanottua.

Olen kauris ja nouseva neitsyt. Horoskooppeihin uskovat tietävät miten vaikea yhtälö tämä on. Ehkä sen takia olenkin lapsellinen sinkku. Viimeksi mainittu vihjeenä vapaille tai vapaamielisille naisille!

Pidin pääni enkä lyönyt nimeäni paperiin 4 tunnin neuvottelun jälkeenkään. En edes siitä huolimatta, että olisin saanut uuden katon pääni päälle halvalta kuulostavaan 130 euron kuukausihintaan. Maksuaika oli siinä tapauksessa 10 vuotta. Tämä kaikki tapahtui perjantai-iltana ja kiire oli kova, koska kattopeltivalmistajien talviaikatarjous päättyisi huhtikuussa ja tilauksen toteutus kestäisi 6 viikkoa.

Heti maanantaina otin yhteyttä firmaan, jolla olin teettänyt 3 kattoremonttia sekä kilpailijaan, joka aiemmilla kerroilla oli jäänyt kakkoseksi. Wanha yhteistyökumppani teki 5 000 euroa edullisemman tarjouksen, kun perjantain ”veljekset”. Kilpailija, joka oli edellisillä kerroilla tullut toiseksi, pisti vielä pari tonnia paremmaksi. Parin yön yli nukkumisella ”tienasin” 7 000 euroa! Olen bussintuoma eli en tunne ikaalilaisia peltimiehiä. Hinta olisi voinut olla vieläkin edullisempi.

En mainitse firmojen nimiä, mutta tulkaa rohkeasti repimään hihasta, niin kerron enempi. Ja tervetuloa maalis-huhtikuun vaihteessa katsomaan työmaan edistymistä Viulunvirittäjäntielle!Takaisin