Etusivu


Analyyttinen
Pakinoita ja Kolumneja Pohjois-Satakunnassa
2004-Luontojuttuja
Kirjoituksia Pohjois-Satakunnassa 200
4-


Poliittinen eläin
Kirjoituksia Pohjois-Satakunnassa
2004-2008


Pyhimys
Simon Templarin jäljilläMinä
Harri Helin pähkinänkuoressa


Lapsellinen mies
Valokuvia matkoilta
Päivitetty 25.8.2014


Takaisin


Komppi


Tarkoitukseni oli haukkua uusi kauppakeskus. Toisin kuitenkin kävi: Komppasin Komppia.

Mikä sitten jurppi: Parkanosta lähti 2 kauppaa ja Ikaalisten keskustasta 5 kauppaa. Kaavoituspäätöksellä tapettiin kahta olemassa olevaa keskustaa. Jos tämä tehtiin vahingossa, niin paha. Jos tämä ennakoitiin ja päätettiin siirtää Ikaalisten keskusta 3-tien varteen, niin olkoon niin. Ikaalinen oli perustamishetkellään ihanteellisella paikalla. Kesäisin veneellä ja talvella reellä pääsi Wanhaan Kauppalaan. Autojen aikakaudella ja 3-tien nykyisellä sijainnilla Ikaalisten keskusta jää syrjään.

Ekologialla voi perustella asioita moneen suuntaan. Jos kaupat ovat keskustassa, missä ihmiset asuvat, vähenee yksityisautoilu. Kauppakeskuksessa liikkeet sijaitsevat saman katon alla ja yhden pysähdyksen taktiikalla voi hoitaa useamman asian.

Mihinkä sitten tykästyin?

IKATAN Satumetsä oli kiva, samoin Taidemyyntinäyttely. Kävin molemmissa peräti kahdesti samana päivänä. IKATAN paikalla olo täytyy jatkossakin taata, vaikka liiketilat täyttyisivät.

Toinen plussa Otto-automaatille. Ikaalinen tarvitsee useamman pankkiautomaatin kuin Osuuspankin.

Olen Marimekko-fani. Kun yksi ”rätti” maksoi vain 215€ ja normaalihinta oli 359€, oli se pakko ostaa. Kävi samoin kuin laivalla. Maista en osta 400 euron konjakkipulloa, mutta kun sen saa ½ hintaan, niin säästää 200 ekeä. Säästin Mari-myymälässä 144 eurolla! Myyjän lisäksi toivottavasti myös tyttöystäväni on tyytyväinen.

Alkoi hieman huikkoa. Kompista löytyi viihtyisä kahvila, jonka mustikkapiirakka oli niin hyvää, että otin viimeisen palan ja seuralaiseni sai tyytyä toiseen leivonnaiseen.

K-kauppa oli säilyttänyt palvelevan lihatiskin. Siitä kiitos. Uusi kauppias vaikutti mukavalta. Tyttäreni oli myynyt hänelle sivun 6-luokkalaisten värityskirjaan joten olin tästä kuullut etukäteenkin. Edellinen kauppias meni teurastamoon töihin. Sinne hän mielestäni sopiikin. Asiakas kun on aina oikeassa, vaikka olisikin väärässä.

Ruokakaupasta löytyi Ikaalisten Luomun tuotteita ja vielä tarjouksella. Toivottavasti myös jatkossa. Vaikka tykkään Leivon Arinarievästä, toivon, että niin Heinon, Koiviston kun Myllyn leivänkin tuotteita löytyy kaupan hyllyiltä.

Rakennelma on ulospäin samanlainen kuin muut kaupat. Kun kauppakeskuksesta pari vuotta sitten keskusteltiin, joku pelkäsi, että sen paikalle tulisi pässinlaidun. Tykkäsin pässinlaitumesta ajatuksena jo silloin. Kompin ympärillä on niittyjä, joille voi ihan hyvin perustaa vaikka pässinlaitumen. Näin paikka eroaisi edukseen muista vastaavista.

Siwa jatkaa nykyisellä paikallaan. Olisi K-ryhmältä todellinen ystävän palvelus avata Ikaalisten Wanhaan Kauppalaan yhden Koon marketti. Onnin tilat ja sijainti sopisivat kuin nyrkki silmään.


Takaisin