Etusivu


Analyyttinen
Pakinoita ja Kolumneja Pohjois-Satakunnassa
2004-Luontojuttuja
Kirjoituksia Pohjois-Satakunnassa 200
4-


Poliittinen eläin
Kirjoituksia Pohjois-Satakunnassa
2004-2008


Pyhimys
Simon Templarin jäljilläMinä
Harri Helin pähkinänkuoressa


Lapsellinen mies
Valokuvia matkoilta
Päivitetty 20.7.2011


Takaisin


Miss Maailma

Jos kerron, että Miss Maailma on soitellut minulle ja meillä on ollut yhteisiä liikeasioita, joku saattaa epäillä. Totuus on kuitenkin tarua ihmeellisempää.

Järjestin Tampereen ympäristönsuojeluyhdistyksen eli TYSY:n puolesta Sampolan juhlasaliin Mikko Alatalon 11 virran maa & valokuvaaja Petri Nuutisen kuvia Siirtomaa-Suomesta -iltaa 80-luvun puolivälissä. Lippuja myytiin ennakkoon Stockmannin lippupisteessä. Sieltä soitettiin ja kerrottiin, että he myyvät samaan aikaan ja samaan paikkaan lippuja myös erääseen toiseen tilaisuuteen eli Anne ja Jaana -muotishowhun. Jaana oli naistenlehti ja Anne entinen Miss Universum. Pyysin heitä jatkamaan lipunmyyntiä ja selvitteleväni asiaa.

Tapasin Sampolan vahtimestarin, joka totesi, että tila on varattu minulle. Joku oli kyllä käynyt paikkaa katsomassa, mutta ei tehnyt varausta. Kaikki oli siis meidän puoleltamme kunnossa.

Arto Hietaseksi esittäytynyt henkilö soitti ja uhkasi haastaa sekä Sampolan että minut oikeuteen ja ilmoitti, että sali kuuluu hänelle. Kerroin tavanneeni vahtimestarin ja, että minulla on nimet paperissa.

Jonkin ajan päästä  puhelin soi uudelleen. Siellä oli Anne Pohtamo – siis Miss Maailma. Hän pahoitteli sekaannusta ja kysyi, voimmeko perua tilaisuutemme, koska heillä on isot rahat liossa ja tilaisuutta on mainostettu jo laajalti. Kerroin, että myös meillä on ollut mainoskuluja ja koko jäsenlehtemme takakansi mainosti tilaisuutta. Annoin TYSY:n taloudenhoitaja Jouko Havun puhelinnumeron ja pyysin neuvottelemaan Joken kanssa käytännöistä.

Jokke oli tuolloin Tampereen Vesi- ja ympäristöpiirissä töissä ja Anne Pohtamo esittäytyi ja kysyi Joukoa. Keskusneiti kertoi tietenkin kaikille, että Miss Maailma soitti ja kysyi Jokkea. Jokke puolestaan antoi ymmärtää, että kyseessä on hänen entinen tyttöystävänsä. Yhtä kaikki; Jouko ja Anne pääsivät sopimukseen, yhdistyksemme tilille tuli huomattava summa rahaa. Tämän lisäksi Anne toivotti onnea ja menestystä yhdistyksellemme.

Koska Stockmannilla oli myyty lippuja ja lehtemme takakannessa oli mainostettu tilaisuutta, menin Sampolaan palauttamaan jo myytyjen lippujen rahat. Tarvitsin siihen vielä luvan. Menin yhteen huoneeseen ja näin siellä itseäni pienemmän, ihan tavallisen näköisen naisen. Kysyin häneltä, tietääkö hän missä on Anne Pohtamo. Minä olen, vastasi nainen, hymyili ja kätteli minua sekä antoi luvan jäädä paikalle palauttamaan lippurahoja. Montako lippua olimme myyneet ennakkoon? Sen voinee nyt paljastaa: Kaksi!

Edellisen kerran törmäsin Miss Universumiin Luonnonsuojeluvuonna 1970, jolloin ilmestyi Rauli Badding Somerjoen esittämä, M.A. Nummisen säveltämä ja Jarkko Laineen sanoittama Hymyile Miss Universum, jossa maailma hukkuu paskaan, kun me vain luemme lehtiä…

Takaisin