Etusivu


Analyyttinen
Pakinoita ja Kolumneja Pohjois-Satakunnassa
2004-Luontojuttuja
Kirjoituksia Pohjois-Satakunnassa 200
4-


Poliittinen eläin
Kirjoituksia Pohjois-Satakunnassa
2004-2008


Pyhimys
Simon Templarin jäljilläMinä
Harri Helin pähkinänkuoressa


Lapsellinen mies
Valokuvia matkoilta
Päivitetty 12.6.2017 klo 12:00


Takaisin

Nesteessä


Olen 17 vuotta saanut seurata ikaalilaista kuntapolitikointia ja kaavoituskiemuroita. Ei näytä hyvältä minun silmääni.

Ilomielin olen katsellut Ikaalisten Nesteen yrittäjän yrittämistä. Hän on laajentanut Ikaalisten muuten kapeaa ruokatarjontaa Scanburgerin & Kotipizzan verran ja hankkinut muutaman vuoden välein viimeistä huutoa olevan autonpesukoneen. Kun minulta loppui Pyhimys-Volvosta bensa Osaran suoralla, niin vartin päästä Markku oli bensakannun kanssa paikalla. Kerran tarvitsin halkoja sylillisen, eikä Ikaalisten Nesteellä ollut, niin Markku ohjasi minut Sammin Essolle, toisen ikaalislaisen yrittäjän luokse.

Miten on Neste palkinnut tämän yrittäjän yritteliäisyyden? - Rakentanut oman kylmäaseman Lidlin kulmalle kilpailemaan oman kauppiasasemansa kanssa.

Miten on Ikaalisten kaupunki tukenut tätä paikallista yrittäjää? - Rakentamalla Kompin viereiselle pässinlaitumelle pohjan jollekin ulkopaikkakuntalaiselle huoltamoketjulle ja sen yrittäjälle.

Päätöksestä käyttää 220 000 euroa kunnan varoja bensa-aseman tontin pohjustamiseen on valitettu. Päätös tulee aikanaan ja toteaa, että kunnan ensisijaisiin tehtäviin kuuluvat mm. sosiaali- ja terveystoimi, koulutus ja vastaavat - ei bensa-aseman pohjien rakentaminen.

Siinä vaiheessa, kun oikeuden päätös tulee, ABC, ST1 tahi joku muu on jo ostanut tontin ja kunnanjohto myhäilee tyytyväisenä, kuten kauppakeskus Kompin Ikaalisiin kepulikonstein saannin johdosta.Takaisin