Etusivu


Analyyttinen
Pakinoita ja Kolumneja Pohjois-Satakunnassa
2004-Luontojuttuja
Kirjoituksia Pohjois-Satakunnassa 200
4-


Poliittinen eläin
Kirjoituksia Pohjois-Satakunnassa
2004-2008


Pyhimys
Simon Templarin jäljilläMinä
Harri Helin pähkinänkuoressa


Lapsellinen mies
Valokuvia matkoilta
Päivitetty 22.11.2009 klo 12:14


Takaisin


Pikkujouluvinkkejä

Asko Kaikusalo toimi aikoinaan pomonani Metsäntutkimuslaitoksella, kun kesällä 1976 pyydystin työkseni myyriä Etelä-Suomen pakettipelloilla. Myyrän pyynnin ohessa puhuimme siitä mistä oli puute eli naisista. Minulla oli siihen aikaan Fiat 126, joka oli suunnilleen nykyaikaisen mopoauton näköinen, kokoinen ja muotoinen. Kaikusalolla oli Lada 1200 L. Totesin, että jos minulla vain olisi menevä auto, niin naisia yllä piisaisi. Kiekunen nauroi ja sanoi, että naisia voi iskeä vaikka traktorin kanssa. Ei se autosta ole kiinni vaan miehestä.

Nyt reilut 30 vuotta myöhemmin voin tunnustaa Askon olleen oikeassa. Minulla on tätä nykyä sporttinen urheiluauto. Mutta ei se kyllä vedä naisia puoleensa. Sen sijaan miehiin se toimii magneetin lailla ja miehistä minä en ole kiinnostunut sillä lailla. Yksinäisten naisten kannattaisi hankkia urheiluautoja, niin miehiä kyllä pörräisi ympärillä kuin kärpäsiä.

Nyt pikkujouluaikaan kirjakaupoista löytyy kirjoja, joihin on koottu parhaat iskulauseet. En usko massatuotantoon ja olen yrittänyt keksiä jonkin oman onnistumatta. Yhdestä huonosta on kyllä omakohtaista kokemusta. Hain kerran erästä naista tanssimaan ja sanoin ensi lauseeksi, että piti hakemani hänen kaveriaan, mutta joku toinen kerkisi ensin. Koska en niin sanotusti päässyt saatille, päädyin siihen, että tanssi on rumien miesten keino päästä naisten läheisyyteen ja minun tulisi keksiä jotain muuta.

Joku on joskus ihmetellyt, miten minun näköiseni ja oloiseni mies on yleensäkään päässyt niin lähelle jotain naista, että lapsiakin on tähän maailmaan siunaantunut. Kerrottakoon salaisuus: Sen nimi on porsaankielet. Osta kaupasta 6 kpl siankieliä, 2 sitruunaa ja 2 sipulia. Pese kielet kylmällä vedellä verestä ja laita isoon kattilaan runsaaseen veteen. Laita mausteeksi runsaasti suolaa, tyhjennä vanhoja mausteenloppuja reippaasti hyllyköstäsi kattilaan. Tässä yhteydessä jonkin sortin järjenkäyttö on kyllä sallittu. Ja sitruunat ja sipulit kanssa sekaan kuorittuina ja pilkottuina. Anna koko keitoksen kiehua 2-3 tuntia. Jos maltat, odota aamuun ja anna kielten maustua keitinliemessään. Jos et niin syö heti, kun sen verran jäähtyy.

Jotkut käyttävät myös punaviiniä  kielten maustamiseen. Suosittelen kuitenkin viinin juomista sellaisenaan kielten kypsymistä odotellessa. On olemassa sanonta, että ei pidä antaa helmiä sioille. Eikä viiniä. Ei edes keitinliemeen.

Vielä pari varoituksen sanaa: Moni nainen on nykyisin kasvissyöjä eli kielet saattaa saada syödä yksin, mutta seurahan on silloin parasta mahdollista. Mites se Juice lauloikaan? – Ihminen on sitä mitä hän syö.


Takaisin