Etusivu


Analyyttinen
Pakinoita ja Kolumneja Pohjois-Satakunnassa
2004-Luontojuttuja
Kirjoituksia Pohjois-Satakunnassa 200
4-


Poliittinen eläin
Kirjoituksia Pohjois-Satakunnassa
2004-2008


Pyhimys
Simon Templarin jäljilläMinä
Harri Helin pähkinänkuoressa


Lapsellinen mies
Valokuvia matkoilta
Päivitetty 25.6.2013


Takaisin

Sekametelisoppaa


Jouluna tarjotaan riisipuuroa ja sekametelisoppaa. Joulu on jo ovella, joten kai kirjoittaakin voi yhden aiheen sijaan sekameteliä.

Kysyin viimeksi, miksi esitämme valkoisia valheita vaikka lapsena olemme rehellisiä. Omakohtaisena kokemuksena voin sanoa, että jos vaimo, äiti, tyttöystävä tai vastaava kysyy, että sano nyt suoraan missä ja kenen kanssa luuhasit viime yönä, niin silloin ei missään nimessä pidä puhua totta. Totuuden puhuja nimittäin ei saa yösijaa.

Tyttöystäväni osti kirkkaan punaisen takin ja hänellä on tummat sukkahousut. Olet aivan Pikku-Myyn näköinen vain ponnari puuttuu, sanoin. Ja sinä olet aivan Tonttu Toljanterin näköinen, hän vastasi. Kumpi loukkasi pahemmin toista ja voitti sanasodan?

Tyttöystäväni vaihdatutti autoonsa renkaat torstaiaamuna, kun perjantaina oli talven ensimmäinen lumimyräkkä. Pyhimykseni sitä vastoin makasi Ikaalisissa kesärenkaissa kinoksessa vaikka hänen pitäisi talvehtia Rantaperkiössä. Pikku Myy oli viksumpi kuin Tonttu Toljanteri.

Kättelin vaaliviikolla Tampereen tulevan pormestarin. Satu Hassi oli hirveitten vaalipömpelillä päivystämässä. Oli muuten eka vihreä, jonka tunsin. Ketään muuta tuttua en 2 viikon aikana kojulla nähnyt. Kuulin Moron päätoimittaja Jari Mylläriltä, että on optimisti, yltiöoptimisti ja Harri Helin. Toisaalta sinä aikana, kun olen Sadun tuntenut, hänestä on tullut valtuutettu, kansanedustaja, ministeri ja europarlamentaarikko. Ei Tampereen pormestari tuosta pötköstä mitenkään ihmeesti poikkea. Sain muuten Keskustorilla lämmintä kättä kiekkolegenda Lasse Oksaselta ja lämpimän lätyn Piraattipuolueen kojusta.

Työtoverini Matti järjestää Tampereella Kesäteatteria talvipakkasilla! Se on tarpeeksi hullua, josta seuraa, että sen täytyy olla HYVÄÄ! Googlaa Kesäteatterit kylässä, jos aihe enempi kiinnostaa. Olin katsomassa TTT:ssä Kalsarimiehet. Mainio esitys. Kolme miestä on tyhjällä näyttämällä kalsarit jalassa 1 tunti 45 minuuttia  ja juttu toimii.

Joulu eli vuoden pahin kulutusjuhla on taas edessä. Imperiumin vastaiskuna järjestän ympäristötietokeskus Moreeniassa marraskuun viimeisenä viikonloppuna Tavaranvaihtopäivät. Tuo turhaa, ehjää, puhdasta tavaraa ja ota mitä tarvitset ilmaiseksi. Toivottavasti kapitalistinen järjestelmä eivät sorru tämän takia.

Minäkö vastarannan kiiski? Osallistuin lokakuussa aktiivisesti uuden uljaan Vuoreksen pikkukaupungin rakentamiseen, kun kesämökkini vuonna 1927 rakennetut päärakennus ja sauna saivat uudet katot. Yksi Tampereen yliopiston tutkija soitti kerran ja kysyin, montako minun kirjoittamaani Vuoreksen kaavoitukseen liittyvää ja Särkijärven ylittävää siltaa vastustavaa juttua Aamulehti on vuosien varrella julkaissut. Varmaan toistakymmentä, vastasin. Kuusikymmentä yhdeksän, valisti yliopistomies minua.

Takaisin