Etusivu


Analyyttinen
Pakinoita ja Kolumneja Pohjois-Satakunnassa
2004-Luontojuttuja
Kirjoituksia Pohjois-Satakunnassa 200
4-


Poliittinen eläin
Kirjoituksia Pohjois-Satakunnassa
2004-2008


Pyhimys
Simon Templarin jäljilläMinä
Harri Helin pähkinänkuoressa


Lapsellinen mies
Valokuvia matkoilta
Päivitetty 12.6.2017 klo 12:00


Takaisin

Sere

Ikaalisissa laulujen sanoitusta opettava Matti Huhta teki 14 vuoden tauon jälkeen levyn. Ei oo helppo olla keskiluokkaa kertoo keskiluokkaistumisesta. Neljäkymppinen Huhta on nyt herännyt Ruususen unestaan karuun todellisuuteen. Sere käy töissä, hänellä on vaimo ja kaksi lasta, 1930-luvulla rakennettu omakotitalo ja arkiharmaa pikkuauto. No, sen verran videolla on vilppiä, että auto on lainattu. Serellä ei oikeasti ole autoa.

Aiemmin Matti Huhta tunnettiin Seremoniamestarina. Nimi on sittemmin lyhentynyt Sereksi. Seremoniamestari järjesti nimensä mukaisesti seremonioita. Nyt bileet on pidetty ja sen jälkeinen arki alkanut.

Seren Ei oo helppoo olla keskiluokkaa on selkeästi imperiumin vastaisku Cheekin Timantit on ikuisii kappaleelle ja kaikelle, mitä Cheek edustaa. Cheek harrastaa nopeita autoja ja kauniita naisia James Bondin lailla. Serestä on tullut perheenisä, joka juuri ja juuri pystyy ostamaan yhden tähden K-marketista oliiveja ja ehtii viemään tytön ratsastustunneille.

Kumpi sitten on loppujen lopuksi onnellisempi: Keskiluokkaistunut Sere vai maailmanmies Cheek. Ehkä kumpikin tahollaan ja tavallaan. Kaksi räppäriä: Taika-Jim ja Lothar – mummoni Apu-lehden sarjakuvasankaria.

Vielä varoituksen sana Ei oo helppoo olla keskiluokkainen –kappaleesta: Soitin sen kertaalleen. Musikaalisuutensa äidiltään perinyt tyttäreni hyräili sitä lopun iltaa kirjahyllyä järjestäessään. Kappale tosiaan jää soimaan kelpo korvamadon lailla.

Seren kappale myös saattaa masentaa herkempiä ihmisiä. Työtoverini katsoi kappaleen YouTubesta ja totesi, että vasta kaimansa levyn kuunneltuaan ja katsottuaan tajusi kuuluvansa alaluokkaan.

https://www.youtube.com/watch?v=eluwK4ABgDI&feature=youtu.be
Takaisin